TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

En kul radiolyssnare och en frukostdrink.

MatPosted by Ingela Olausson Sat, March 10, 2018 13:53:13
Jag brukar alltid lyssna på ring p1 på vardagar när jag jobbar. Folk ringer in och vädrar sina åsikter om allt möjligt. Ibland är det roligt och ibland blir man själv lite arg på folks idiotiska åsikter.
Igår när jag lyssnade så var Alexandra Pascalidou programledare. Det ringde in en man från Göteborg med världens göteborgsdialekt. Man blev full i skratt bara man hörde honom. Han var arg på alla nykterister, veganer och ickerökare bland annat. Även var han arg på såna som tyckte att man inte skulle åka bil. Det var bara det att dialekten gjorde att man mest tänkte på hur han pratade istället för vad han tyckte. Han sa bland annat (tänk nu på dialekten) "Dom där jävla veganerna, nykteristerna och fan å hans mormor". Dessutom kallade han Alexandra för hjärtat med jämna mellanrum.
Alexandra hade väldigt svårt att hålla sig för skratt. Hon satt och fnissade och försökte hålla igen så gott hon kunde. Det tog en bra stund innan hon hade samlat sig så pass att hon kunde tala med mannen.
Det här gjorde min dag kan jag säga. Jag var på gott humör hela dagen sen. Blev full i skratt bara jag tänkte på det.

Nu över till ett annat ämne. För ett tag sen köpte jag en mixer. Har aldrig ägt en sån i hela mitt liv, men i många recept så krävs ju en mixer nuförtiden. Så därför införskaffade jag en.
Men nu när jag väl har den så vet jag inte riktigt vad jag ska ha den till. Jag har finrivit lite rotfrukter och lök till soppa. Det är allt.
Men nu fick jag för mig att göra en fruktdrink. Jag köpte två bananer, två apelsiner, två äpplen och en citron. Det blir lagom till två personer tänkte jag. En fruktdrink till mig och en till Rolf.
Det tog en bra stund av lördagsmorgonen att skala och skära de små frukterna i bitar. Det blev så mycket att jag fick mixa allt i omgångar. Ärligt talat så hade det räckt till en mindre armé. I alla fall en stor tillbringare.
Gott blev det, men lite för grötit för min smak. Skulle kanske inte haft banan i. Fast jag kom på den goda idén att blanda i apelsinjuice. Då blev det helt perfekt, och mer lättdrucket. Så nu har vi frukostdrink för flera dar framåt.

Hej svejs!


  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bosse Lidén Thu, March 22, 2018 14:07:29

Stackars lilla hjärtat Alexandra. Jag har alltid varit förtjust i den dialekten.
Då kan ni vara nyttiga länge.
Här finns det också mixer - men jag vet inte hur den används.
Kram Bosse

Posted by Catharina Mon, March 12, 2018 20:03:48

Så gott med frukt. Jag äter frukt och bär i princip varje dag till frukost och och på helgerna pressar vi egen juice, mmm....

Posted by Ingela Olausson Sun, March 11, 2018 11:03:03

Tack för rådet.
Ska testa nästa gång.

Posted by Linjala Rektala Raunomåsa Sun, March 11, 2018 10:47:29

Jag har ett smidigare förslag som jag alltid gjorde varje helg tidigare. Mixa frysta blåbär, hallon och jorgubbar (micra jordgubbarna innan så dom inte är stenhårda, resten behövs ej tinas), släng i lite grädde för att få godare smak och slätare konsistens. Det blir så extremt gott!