TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Två fina böcker från en bloggare.

Musik, Böcker, FilmPosted by Ingela Olausson Wed, February 14, 2018 11:53:33
För tillfället är inte allt på topp. Har legat sjuk i feber sen i lördags kväll. Är fortfarande hostig och jätteförkyld. Rolf blev smittad strax efter och även min mamma som var här och hälsade på i lördags. Tydligen har jag även smittat en arbetskamrat som jag brukar samåka med. Väldigt smittsamt det här verkar det som.

Nu var det inte detta jag tänkte skriva om, utan om bloggaren Bosse Lidén. Han är författare och har även en fin blogg. Vi har skrivit några gånger till varann och det var då jag fastnade för hans böcker som ligger på bloggen. Jag har läst de andra bloggarnas kommentarer om hans böcker och det gjorde att jag fick upp intresset. Jag beställde boken "Mina fotsteg i ditt hjärta". I fredags kom den i brevlådan, men döm om min förvåning när det låg två böcker i paketet. Där låg även ett fint vykort på Bosse och hans fru Solveig Lidén där det stod: önskar dig trevliga lässtunder. En liten bonuspresent följde också med.
Så överraskad jag blev. Vad fint!
Den andra boken heter "Skimrande ögonblick - och dagar i grått".
Den har Bosse och hans fru Solveig skrivit tillsammans, och innehåller kåserier, dråpliga vardagshändelser, barndomsminnen, samhällskritiska funderingar och mycket annat.

Igår började jag läsa på "Mina fotsteg i ditt hjärta". Jag blev positivt överraskad. En riktig bladvändare som är svår att slita sig ifrån. Det börjar i sjuttiotalet i Halmstad och fortsätter när huvudpersonen vänder tillbaka trettio år senare.
En riktig nostalgitripp för mig eftersom jag själv gick på högstadiet i slutet på sjuttiotalet. Mycket man minns och känner igen sig i. Både när det gäller tankesätt, musiken som var på den tiden och till och med skolan som beskrivs känns bekant på något sätt.
När jag läst klart bägge böckerna så återkommer jag med lite mer recensioner.
Kolla gärna i Bosses blogg här.


  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ingela Olausson Wed, February 14, 2018 14:32:03

väldigt kul att få veta vilket besvär ni hade med omslaget. Det hade man inte kunnat föreställa sig. Hi,hi...

Posted by Bosse Lidén Wed, February 14, 2018 13:20:32

Vad trist att du däckat i influensan. Du är inte ensam, men det är en klen tröst när man ligger där hostig och ynklig. Jag har tagit sprutan flera år i sträck och hoppas jag slipper denna säsong också. Hoppas du blir helt återställd till helgen.

Vilka trevliga bokomslag du visar upp på din blogg. :) Jag minns väldigt väl jakten på att hitta dagen för att kunna ta det fotot som jag planerat sedan flera veckor tillbaks när det gäller "Mina fotsteg i ditt hjärta". Inte kunde jag ana att den skånska vintern inte ville släppa sitt grepp. Snön låg i höga drivor. Dag efter dag. Hårdpackad. När vi åkte iväg till Österlen på Påskdagen, 31 mars, var jag nedstämd. När vi kom till naturreservatet i Hagestad var jag helt säker på att det ar omöjligt. Solveig bad mig hålla bilen lite medan hon och vår dotter tog sig ner till havet. När de kom tillbaka tio minuter senare och berättade att det fanns ett bart parti på cirka två meter gav vi det en chans. Så när du ser fotot kan du inte tänka dig de höga "isberg" som fanns bara en pyttebit från fotot. Bakom isen var det tjockt med snö. Det var annars soligt och många hade sökt sig till att gå en promenad längs den smala remsan. Mitt jobb var att försöka hitta luckan när det var människofritt en kort stund. Solveigs jobb var att göra hjärtan i sanden. Oftast kom en våg och förstörde det. Jennifers uppgift var att ta av sig skor och strumpor. Människorna trodde nog att vi spelade in en film med tanke på den stora systemkameran. En av de första av säkert hundra bilder valde vi till framsidan. Baksidans foto med Jennifers fot i hjärtat tog vi på en annan strand. Men egentligen hade jag tänkt att åka till Steninge i Halland och bo där några dagar för att få "rätt strand" till boken. Men tiden började bli knapp. Vädret var inte på min sida. Jag ville gärna ha ut boken slutet av maj. Där fick du lite kuriosa. :) Hoppas ditt slutintryck av böckerna blir bra. Helst riktigt bra. :)
Krya på dig kram, Bosse