TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Här är ditt kylskåp.

MatPosted by Ingela Olausson Sun, January 15, 2017 16:15:51
Nu har julen åkt ut även här hemma. I fredags var det ett himla springande upp och ner för trappor med alla julsaker som skulle bort. Igår åkte julgardinerna ner, och jag fixade, sydde om och strök dukar som skulle byta plats med de gamla.
Nu blev det ljust och fräscht. Skönt att vara av med julen, även om det är kul när man tar fram allt.
Nya servetter och en bukett med färgglada tulpaner. Kunde inte motstå frestelsen att köpa tulpaner för jag känner mig riktigt vårinspirerad just nu.
Faktiskt så till den milda grad att jag både har beställt chili, paprikafrö, ny matta och några nya krukor.

Såhär i januari har jag en himla massa rester i frysen efter allt frosseri i julhelgen. Ganska praktiskt nu när man inte är jätterik.
Kommer ni ihåg "Här är ditt kylskåp" med Jan Boris Möller som gick i början på 90-talet? Det gick ut på att han hälsade på hos kändisar där han lagade en trerättersmeny utifrån vad dom hade i kylskåpet just då. Kändisarna blev även intervjuade av programledaren och dom visste inte i förväg att dom skulle vara med i programmet. Han hälsade på hos Lili och Sussie där han gjorde ett recept som jag fastnade för. Förresten hade dom samma servis som jag kommer jag ihåg.
Jag gjorde just denna maträtt igår. Hade både köttfärssås och spagetti i frysen som blivit över.
Jag blandade spagettin och köttfärssåsen och lade i en smord ugnsform. Lade skivade tomater överst och kryddade med pizzakrydda. Sist på med riven västerbottenost och in i ugnen ca. 30 minuter i 225 grader.
Dukade fint...
Det smakade smaskens kan jag lova. Så enkelt och behändigt.

Idag var det också rester till middag. Hade julskinka över i frysen. Kokade potatis, och gjorde en gräddsås med senap och kryddpeppar i. Serverade med skivad julskinka, kokta ärtor och en sallad till. Supergott!
Här slängs minsann ingenting. Jag fryser ner allt som går att frysa.

Brukar ni spara på rester för att äta vid senare tillfällen eller slänger ni dom för det mesta?

Ha en trevlig kväll!


  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Eja Mon, January 23, 2017 09:40:39

Ni har det så fint och tulpaner är underbara vårblommor. Jag slänger inget mat, sparar allt och hittar på olika restrecept. Det har blivit en sport och det är bara kul. På onsdag kommer vi hem en sväng och det ska bli härligt. Kram

Posted by Syrran Sat, January 21, 2017 21:11:57

Vad fint det blev hemma! Och maten såg jättegod ut. Jag placerar alltid rester i kylen för att ätas upp under veckan. Men tyvärr glöms de bort oftare än de äts upp, så då hamnar de i soporna i alla fall... Vet inte hur många gånger jag undrat vad det är i burkarna i kylen - och så öppnar jag och minns vad för gott jag lagt där i. Och grämer ihjäl mig för att jag återigen glömt äta upp det. Ïnte klokt! Varför jag inte fryser ner maten? Men då kommer jag ju glömma bort att den finns! :)

Posted by Catharina Sun, January 15, 2017 22:01:51

Älskar tulpaner och köper dem nästan jämt! Så vackra! Ja du! Vi är lite sisådär på det här med rester. Ingen av oss äter ju middag hemma förutom på helgerna och då när vi väl lagar mat på helgerna så vill vi ju laga och käka rester och att beräkna exakt rätt mängd mat är inte lättaste precis. Så tyvärr slänger vi ibland lite för mycketmen försöker att äta upp under veckorna också. Gillar verkligen inte att slänga så det får nog bli lite extra skärpning här nu. Tack för påminnelsen och pöss på dig!