TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Pulled pork

MatPosted by Ingela Olausson Sun, January 08, 2017 11:53:00
Vi fick väldigt fina julklappar av jobbet i år. Rolf och alla andra fick en wokpanna, medan jag och en annan tjej på jobbet fick var sin fin emaljerad gjutjärnsgryta. Vi är två par på jobbet, så dom tänkte väl att vi inte ville ha samma julklapp. Bra tänkt tycker jag.
Vi har hunnit använda bägge grytorna under den här ledigheten, och igår blev det gjutjärnsgrytans tur. Jag lagade pulled pork.
Här innan den ska in i ugnen med locket på. Lök och paprika runtom. Karrén är kryddad med flingsalt, rökt paprika och nymalen svartpeppar. Sen är det hickory barbecuesås och buljong ovanpå alltihop.
Efter fem timmar faller köttet isär.
Man drar isär köttet med två gafflar i mindre bitar.
Vi åt detta med tortillabröd, pizzasallad, majs och het röd chili på burk. Det var verkligen gott. Riktigt smidigt eftersom allt sköter sig själv i ugnen. Perfekt som bjudmat.
Här kommer receptet jag gick efter:

Pulled Pork 8-10 portioner.

2 kg fläskkarré med ben (Jag hade utan ben eftersom affären inte hade med, men det gick bra ändå).
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1 msk rökt paprikapulver
2 st gula lökar
1 vitlök (jag bytte ut vitlöken mot en hel röd paprika istället)
500 g rökig barbecuesås
2 dl köttbuljong

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.
Skölj och torka köttet.
Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
Häll lite olja i grytan.
Lägg i köttet.
Skala och klyfta löken, skär paprikan i större bitar och lägg allt runt köttet.
Häll på barbecuesås och buljong över köttet.
Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.

Servera med tortillabröd och olika tillbehör såsom
sallad, coleslaw, majs, jalapeno eller vad man nu gillar.

Smaklig måltid!

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ingela Olausson Mon, January 09, 2017 21:35:54

Så kul att höra från dig, det var längesen.
Trodde att ni skulle fira jul i Sverige, men så var det tydligen inte.
Du får hälsa till Kenth från både mig och Rolf. Hade varit kul att ses till sommaren eller kanske våren nån gång. Vi har ju inte sett hur ni har det i Lerum än.
Ha det bra på er och kram från oss bägge!
smiley

Posted by Eja Mon, January 09, 2017 07:20:33

Hej, det var länge sen men nu är jag på gång igen. Jag har gjort sådan mat, men vegetariskt på en konserverad frukt som heter jackfruit. Det blev väldigt gott. Här nere på Gran Canaria skiner solen som vanligt och vi firade både jul- och nyårsafton här. Det är ju inte alls samma sak när solen skiner och jag erkänner villigt att hemlängtan är stor. Om några veckor åker vi hem en sväng och det ska bli så härligt att sitta i husvagnen och mysa, det finns inget bättre. Ha det så bra och hälsa alla. Massa kramar