TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Pyssel i stugan och goda bakverk.

MatPosted by Ingela Olausson Thu, December 01, 2016 19:26:14
Nu har tiden gått så fort igen, och jag har inte hunnit blogga på länge. Det är julklappsinköp, ljuständningar, inpackning av julklappar, bak, matlagning och mycket annat. Dessutom är träningen på Friskis fortfarande i full gång, men nästa vecka är sista veckan för terminen. En kul grej är att min syster och hennes dotter följer med mig och tränar en gång i veckan. Det har blivit både cirkelfys och jympapass. Jättekul tycker jag, och dom med verkar det tyckas. Hoppas verkligen dom hänger på även nästa termin.

I helgen som var packade vi upp alla adventsljusstakar och stjärnor. Även granen åkte fram som vi brukar ha på altanen. Konstgjord visserligen, men ändå. Vi hade köpt nya fina kulor, men snörena fick man trä i själv.
Rolf började trä, och hängde upp första kulan i granen. Sen fick det vara nog tyckte han! Det räcker med en kula.
Nä, nä sa jag. Du har inget tålamod så låt mig göra det.
Det var femtio kulor att trä i burken. Men jag gillar att sitta och pilla med småplock, så Rolf fick hänga ut dom istället.
Den blev fin både i dagsljus och på kvällen även om sista bilden inte var dn bästa.

Mitt bland julklappspapper och andra bestyr här i huset så bjuder jag på ett litet recept som jag gjorde häromdan. Det blev uppskattat förra julen, så nu gör jag om det i år igen.


COOKIEMUFFINS KARAMELL

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
1/2 tsk malen ingefära
ca 15 sötmandlar

Pappersformar

1. Börja med fyllningen: sätt ugnen på 200 grader. Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.

2. Låt blandningen koka häftigt till en simmig smet, ca 10 min. Låt smeten svalna. Rör ner ingefäran.

3. Smält smöret i en kastrull.

4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.

5. Tillsätt smör, salt och mjölet blandat med kakao och bakpulver. Rör allt till en slät smet.

6. Ställ ca 15 pappersformar på en plåt. Fördela kaksmeten i formarna.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7 min.

8. Tag ut plåten ur ugnen. Gör med en sked eller skaftet på en kniv en liten grop i varje muffins.

9. Fyll groparna med kolasmeten. Lägg en sötmandel i varje grop.

10. Låt kakorna gräddas vidare mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna på galler.

Lycka till!

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Catharina Sat, December 03, 2016 15:36:04

Mysigt och gott! Jag älskar tiden nu före jul. Den är nästan bättre än själva julen. Jag ska just avnjuta lite glögg och stjärnorna lyser så stämningsfullt här i fönstret. Kram på dig!