TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Äntligen är vi färdiga med köket!

köksrenoveringPosted by Ingela Olausson Tue, March 18, 2014 20:47:54
Sent i lördags kväll var vi färdiga med det absolut sista. Vi höll på att klippa persienner långt in på lördagskvällen. Vi hade köpt nya som var för breda, men dom går ju bra att korta in. Fast lite besvärligt var det, speciellt när man sågade fel första gången och fick göra om alltihop.
Men nu är dom på plats, och alla prydnadssaker likaså.

Vi har blandat nytt med gammalt. Handdukshållaren tror jag kommer från min mormor. Sillbyttan i porslin och kaffekvarnen kommer från min farmor.
Handdukarna däremot är nyköpta från ica. Tyckte dom var färgglada med sina grönsaker som motiv.

Detta är minnen för mig. Min faster har virkat både fjärilar och grytlappar. Fjärilarna är egentligen kylskåpsmagneter, men vi valde att sätta dom på väggen istället.
Hon var fantastisk på handarbete. Hon sydde både dopklänning och doptavlor till mina barn. När jag och min syster var små så sydde hon dockkläder till våra dockor.
Hon var verkligen speciell, men tyvärr lever hon inte längre.


I vilket fall som helst så blev vi verkligen nöjda med vårat nya kök, och är glada att det äntligen blev klart. För den som är nyfiken finns hela bytet och en massa nya bilder hur allt blev på hemsidan.

Välkommen in!

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Catharina Mon, March 24, 2014 20:58:21

Så fint ni fått det!!!

Åååh, mormor! Såna där virkade fjärilar kommer jag allt ihåg att hon gjorde. SÅna där grytlappar har jag också här hemma. Ja, inte riktigt likadana men snarlika i alla fall. Jag har en låda i förrådet med bland annat superfina kjolar, kappor, hattar, klänningar och lite annat smått och gott som hon sydde till mina barbiedockor när jag var liten. Har även en klänning sparad som hon sydde till mig när jag 12 år gammal skulle ha dansuppvisning. Fantastiskt roligt att ha kvar :) Kram kram

Posted by Le petit jardin Wed, March 19, 2014 16:48:45

Härligt med det nya köket, vilken skillnad. Nu får ni massor av härlig tid framför er ibland grytor och kastruller

kram Kajsa

Posted by Eja Wed, March 19, 2014 09:50:47

Åh, va fint det blev. Jättefint! Nu är vi hemma från Gran Canaria så vi får vi se till att komma ner innan vi flyttar till Stråvalla. Kram