TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Dammen!

TrädgårdPosted by Ingela Olausson Sun, January 16, 2011 12:33:50

Tänkte gå ut och handla, men vet inte om jag vågar. Det har regnat och vägen är rena skridskobanan. Inte ser det ut som om dom har grusat heller. Får se om man vågar ge sig ut i eftermiddag istället.

Vi är så oroliga för hur våra fiskar har klarat vintern. Hoppas inte dom har blivit djupfrysta. Vi väntar med spänd förväntan på våren nu. Det bubblar fortfarande i vattnet runt själva pumpen, så förhoppningsvis är det öppet längre ner. Vi kollar varje dag att det inte är igenfruset. Rolf kom precis in efter att ha kollat läget. Nu har det tydligen öppnat sig lite runt pumpen.

Förra sommaren köpte vi en fisk som vi döpte till Sören. Han var en stör. Alla andra fiskar blev rädda och gömde sig så fort de märkte att man kom fram. Men stören Sören var helt orädd och simmade längs med kanterna av dammen. Man kunde nästan ta på honom. Han var rentav så orädd att han var dum.

Men en dag så såg vi inte honom mer. Han var helt borta. Det var mycket ledsamt. Troligen så var det en häger som fick sig ett skrovmål. Ett dyrt sådant. 750 kronor kostade Sören, så det var en riktig lyxmiddag.

Vi har hört mycket om att hägrar kan ta fiskar i dammar. Dessutom brukar vi se sådana flyga häröver på sin väg mot Ätran. Våran stör var ju vit också så han syntes ju verkligen tydligt. Väldigt sorgligt, men vi har ju lite kort som minne i alla fall.

För att se mer kort av våran damm och fiskarna, gå in på:

Dammen

  • Comments(0)//texasblogg.texasplace.se/#post81