TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Det här med att bli pensionär!

BlandatPosted by Ingela Olausson Tue, February 06, 2018 19:06:28
Nu har min kära sambo precis blivit pensionär på riktigt. Han fyllde 65 år i fredags, och i lördags hade vi stort kalas. Visserligen slutade han jobba redan före jul, men det är inte förrän nu han ska börja ta ut pensionen.
Lite tråkigt för mig att gå upp klockan fem på morgonen när han får ligga kvar. Vi har ju dock jobbat på samma jobb i nitton år snart. Fast det funkar ju.
Han tycker också det är ovant att vara själv hemma när man varit van att ha ett rörligt jobb och alltid har folk runt omkring sig hela dagarna. Det gäller ju att sysselsätta sig.
Och det gör han allt. Klockan sätts på ringning vid sjutiden. En frukt går ner, och sen blir det en morgonpromenad i ur och skur. Till och med när det var fjorton grader kallt så gick han sin morgonrunda. Ibland blir det till och med tre rundor samma dag. Bra gjort tycker jag. Sen är det ju alltid lite att pyssla med när man har hus. Rolf håller på med lite renovering på övervåningen. Det blir jättefint, men det är ju ingen brådska. Allt får ta sin tid.
Lite tråkig årstid bara. Tänk vad härligt han får det på våren i morgonsolen när han kan ta sin kaffekopp med sig ut. Lite avundsjuk blir jag ju när jag tänker på det. Själv har jag tio år och åtta månader till sextiofem år. Fast antagligen får man jobba till sextiosju då. Vi får väl se.
Vi hade som sagt ett stort kalas i lördags. Vi var fjorton personer. Barn, tonåringar och vuxna. Det blev både mingel, mat och efterrätt. Samt lite snacks och drinkar senare på kvällen. Det var riktigt trevligt och roligt. Många fina presenter blev det med. Tyvärr blev det inga foto, men jag tog ett kort på Rolf idag med presenterna istället. En riktigt fin whiskyflaska och en annorlunda blomma av mig, dottern och hennes pojkvän. Presentkort av sina barn och lock från ett gammalt oljefat av sin bror och hans vuxna barn med familjer.
Det där locket har Rolf sett i en möbelaffär och pratat om länge. Vi hade tänkt göra om ett rum på övervåningen så småningom. Och då hade vi tänkt lite industristil.
Han blev verkligen nöjd med sitt kalas och dom fina presenterna. Det var verkligen lyckat.

Hej svejs från en arbetare!


  • Comments(1)//texasblogg.texasplace.se/#post635