TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

kräftstjärtar och räkor i en gräddig och het gryta.

MatPosted by Ingela Olausson Tue, August 15, 2017 19:54:39
Gjorde en gryta på måfå i fredags som blev väldigt god. Vi gillar mycket het mat, så jag hade i en stor habenero (chili) i. Men gillar man inte stark mat så kan man ju ta en mildare chili, eller inte alls.
Till 4 fyra personer hade jag:

1/4- dels dl chechuankrydda
grön curry efter egen smak
salt
1 habanero
3 dl grädde
smör
1 gul lök
1 paprika
1 burk skivade champinjoner på burk
2 burkar kräftstjärtar i lag
1 burk räkor i lag
Dinkelmjöl + vatten

Hacka lök, paprika och chili. Låt champinjonerna rinna av.
Mortla chechuankryddan och rosta i torr panna en liten stund.
Tillsätt smör, grön curry och alla grönsaker + svampen.
Låt allt steka en stund tills de mjuknar. Häll i grädden och salta lite, men tänk på att skaldjuren är salta i sig, så ta inte för mycket.
Låt allt småkoka i 20 minuter.
Red blandningen med lite dinkelmjöl och vatten.
Tillsätt kräftstjärtar och räkor.
Låt allt koka ihop lite hastigt och smaka av.

Servera med färsk pasta.

Jag serverade ett rosévin till detta som föll mig i smaken. Ofta kan jag tycka att vissa viner är så sura, men nu hittade jag ett som var riktigt gott den här gången.

Lördagen blev en fönsterputsardag för min del. En regnig dag, men det gjorde absolut ingenting. Vi hade bestämt att grilla på kvällen. Men eftersom regnet riktigt vräkte ner så gick det lika bra i carporten. Riktigt mysigt var det att sitta där och höra hur regnet smattrade på taket.
Grillade nyskördade grönsaker till köttet. Har kommit på att det är jättegott.


  • Comments(0)//texasblogg.texasplace.se/#post615