TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Skördar grönsaker för fulla muggar!

TrädgårdPosted by Ingela Olausson Mon, August 07, 2017 19:26:38
Oj, vad det växer i landen. Jag odlar ärtor som man spritar och kokar. Dom är bara sååå goda!
Dillen är som stora träd. Kronorna tänkte jag använda när jag lägger in västeråsgurka snart.
Här samsas vit salladslök med morötter i varannan rad.
Stora fina rödlökar som trivs ihop med en självsådd tomatplanta. Jag får alltid självsådda tomater varje år. Beror väl på komposten vi lägger ut i landen varje vår.
Fin och stor sallad blev det också.
Här är jag på väg att göra en rödlökssallad.
På menyn står det även egna färskpotatis, morötter och salladslök.
Morötterna delade jag i halvor, penslade med rökt olivolja och sist lite flingsalt på.
Morötterna slängde vi på grillen. Jag kan verkligen lova att dom blev fantastiskt goda. Sen grillade vi även kött som vi hade rökt en annan gång. Blev också jättegott till alla grönsaker.
Jag odlar även vitkål och broccoli. Vitkålen växer så det knakar. Man måste bara ha den täckt i landet, annars kommer kålfjärilen och lägger larver.
Just denna gången gjorde jag en pizzasallad av kålen. Lätt som en plätt, men blir bäst om man gör den dagen före.
Här är receptet:

Till såhär mycket kål använder jag

3 msk ättikssprit
3 msk vatten
9 msk matolja
salt och grovmalen svartpeppar
salladskrydda

Blanda allt i en skål och ringla över salladen. Blanda ordentligt.

Jag tycker i alla fall att detta blir jättegott. Blir ännu bättre efter några dagar.



  • Comments(1)//texasblogg.texasplace.se/#post613