TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

I planteringstagen.

TrädgårdPosted by Ingela Olausson Sun, June 04, 2017 18:47:43
En riktigt skön långhelg. Idag är det söndag och ändå börjar vi inte jobba förrän på onsdag. Sååå härligt!
Rolf köpte ny grammofon, så vi lyssnade på gamla plattor både på fredag och lördagskvällen. Han har 700 Lp-skivor och 300 singlar som inte har lyssnats på på flera år, eftersom den gamla grammofonen inte funkar till de nya stereoapparaterna.
Det var riktigt roligt med gammal nostalgi måste jag säga. Ljudet var ju faktiskt bättre än cd-skivorna, så det är väl därför så många gör nya Lp-skivor nuförtiden. Jag är inte så mycket för att lyssna via nätet. När jag köper ny skiva älskar jag att hålla i den och sitta och bläddra i häftet som följer med, och dessutom följa med i låtarna medan man lyssnar. Det är kul med skivsamlingar och liksom äga sina egna skivor.

Annars sysslar jag mest med planteringar just nu. Håller på att plantera alla paprikor och chili i krukor. Fast allt är inte klart än.
Idag var jag och Rolf uppe hos blomsterhandeln och köpte mera blommor. Vi tog skottkärran med oss. Det var lättare att få hem allt på det viset. Det är ju inte så långt att gå som tur är.
Vad glad jag blev när regnet kom idag. Det håller på än. Vi har ju liksom de flesta kommuner vattenförbud just nu. Man får endast vattna med vattenkanna, inte slang. Sen är det ju förbjudet att tvätta bilen och fylla upp barnpooler. Man får verkligen tänka sig för så man inte spolar i onödan.
Rolf lyckades plåta en fjäril som vi aldrig sett förut. Här sitter den på mossfloxen med orange i kanterna på vingarna. Väldigt fin och ganska liten.
Här har fiskarna fått mat. De orange guldidarna är glupska och stora som braxar. Man riktigt hoppar till när de plaskar till i vattnet. Det låter som om det vore en stor gammelgädda.

Det var allt från mig denna dag. Imorgon ska jag hälsa på min mamma. Vi hade tänkt ta en promenad och fika ihop. Då hoppas jag i alla fall att det inte regnar.

Hej svejs från mej! smiley


  • Comments(1)//texasblogg.texasplace.se/#post606