TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Varför kommer inget regn?

TrädgårdPosted by Ingela Olausson Sun, April 23, 2017 17:11:44
Det prunkar i alla rabatter med vårblommor just nu. Snart slår alla tulpaner ut också. Det är jättefint, men ack så torrt.

Denna helgen har jag grävt runt i mina grönsaksland och gödslat med kogödsel. Förberett inför nästa helg då jag ska så grönsaker och sätta potatis. Men det var hemskt vad det var torrt i jorden. Det är lite skrämmande att grundvattennivåerna är så låga.
Det är precis som att det inte vill regna. Denna helgen har det på sin höjd kommit några ynka små snöflingor. Väldigt kallt för årstiden också. Jag hoppas verkligen att det kommer regn snart.

Klimatforskarna säger ju att det beror på klimatförändringar att det inte regnar. Fast för bara ett par år sedan satt det en klimatforskare i radion och berättade att det kommer att bli mest regniga somrar här i Norden på grund av klimatet.
Andra forskare säger att vi är på väg mot en ny istid. Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska tro. Dom vet nog inte själva.
Det är fullt av fågelliv här i trädgården just nu. Det hoppar omkring både blåmesungar, bofinksungar och talgoxungar överallt.
Förra helgen såg vi grönfink, domherre och grönsiska på samma gång. Vi fick också besök av en bergfink som kan ses på bilden här. Det var första gången vi fick besök av en sån.

Rolf ägnade hela lördagen åt att göra ren dammen, ge vattenväxterna näringskottar och klippa bort visset på dom. Nu är vattenfallet igång igen och vi har minst en guldfiskunge plus lite grodyngel i dammen.


Ha en trevlig kväll!  • Comments(0)//texasblogg.texasplace.se/#post601