TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

God frukost och en härlig lördag

BlandatPosted by Ingela Olausson Sat, February 18, 2017 17:30:07
Vi hade en härlig lördagsförmiddag idag. Först måste jag bara berätta om receptet i mitt föregående inlägg kimchi. Jag som alltid haft trög mage i hela mitt liv fick en väldigt god effekt med den fermenterade kålen. På en vecka åt jag väl kimchin fyra gånger som tillbehör till maten, och aldrig i mitt liv har jag haft en så välfungerande mage som nu. Så visst har det effekt. Pröva vet ja!

Idag hade vi som sagt väldigt trevligt. Vi började dagen med frukost hos "Det goda hos Lisa" här i Svenljunga.
Ett väldigt gemytligt och trevligt café med både dagens lunch och rättigheter för den som bara vill ta ett glas vin eller en öl.
Jag och Rolf tog var sin räkmacka och kaffe.
Sen gick jag och köpte var sin liten kaka till kaffet som pricken över iet denna trevliga morgon.
Dessutom kan man ju faktiskt kika ut över Svenljungaborna som ilar hit och dit över torget medans man insuper sitt goda morgonkaffe.
Faktiskt så satt jag och dottern här vid just detta bord i mellandagarna och tog var sitt glas vin en sen eftermiddag efter en långpromenad efter jul.

Efter en god frukost gjorde vi lite ärenden i byn. Bland annat var vi hos byggnadsfirman och beställde lite mer material till renoveringen i hallen. Det är både trappräcke och takbjälkar som behövs. Sen kollade jag in en ny dammsugare hos Kind Järn. På den nuvarande ramlar hjulet loss hela tiden så jag får lyfta den över varje tröskel.
Varför jag inte köpt en ny förut? Jo, efter att den varit så ett par år så vänjer man sig konstigt nog. Därför har det inte blivit av. Men nu bannemej så...

När vi kom hem var jag så in i vassen vårinspirerad. Fåglarna kvittrade och vädret var okej även om inte solen visade sig. Jag hämtade verktyg och gick ut till äppelträden för att beskära dom. Försökte åtminstone, men det gick inte så bra. Rolf kom ut på trappan och skrattade åt mig. Jag hade fått tag i saxen som klippte av gräs och andra blad i dammen. Inte alls gjort för att beskära träd med.
Ha, ha..Rolf kom ut och hjälpte till. Jag pekade och han fick beskära. Resultatet blev perfekt.

Sen blev det grillning med korv och fläskkarré utomhus. Men vi åt inne med klyftpotatis, bearnaissås samt lite annat smått och gott till.

Till kvällen blir det räkor, barkis och lite vitt vin innan vi avslutar med melodifestivalen. Naturligtvis ska vi rösta på Robin Bengtsson. Svenljungasonen.


HEJA ROBIN !!!


  • Comments(1)//texasblogg.texasplace.se/#post592