TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Kalkon och kyla.

BlandatPosted by Ingela Olausson Fri, January 06, 2017 16:12:58
Vi hade ett litet kalas här hemma igår. Det var Rolfs dotter med familj och hans bror som vi bjöd på kalkon. Det var nog tredje året i rad som vi bjöd dom på det på trettondagsafton. Väldigt, väldigt gott blev det. Den vägde nästan sex kilo och tog fem timmar att tillaga. Men det var det värt. Vi kunde till och med äta rester till middag idag, och dessutom frysa in en rejäl sats till en annan gång.
Efter mat och efterrätt blev vi sittande i vardagsrummet och snackade skit. Märk väl att tonåringarna är mer intresserade av sina mobiler än av oss andra.
Men det var en trevlig kväll som avslutades ganska sent. Tiden går alltid fort när man har roligt.

Här har vi det ganska kallt. Åtta minus just nu. Fast igår när gästerna gick hem hade vi runt femton minus. Kan inte hjälpas, men faktiskt tycker jag om när det är lite kallare och soligt på vintern. Det är så friskt när man går ut, och det känns så härligt när man kommer inomhus igen.
Tog ett par kort nere vid dammen förut. Prydnadsgräset vajar som palmer mot den blå himlen.
Dammen har frusit till rejält. Vi brukar kolla den då och då vintertid så inte pumpen har stannat. Under frigolitlådan är det öppet vatten och en syresten som gör att vattnet cirkulerar. Under isen är det tio stycken stora fiskar som ligger i dvala, och förhoppningsvis några små yngel som vi upptäckte tidigt i höstas. Hoppas dom har överlevt.

Ha en trevlig trettondag!


  • Comments(0)//texasblogg.texasplace.se/#post586