TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

En kul semesterdag i Borås.

BlandatPosted by Ingela Olausson Fri, September 30, 2016 12:54:12
Igår när vi åkte till Borås så var det en riktigt regnig dag. Vilken otur! Men det gick bra med regnjacka och paraply. Jag behövde förnya min garderob, och Rolf behövde nya skor.
Vi har verkligen röjt här hemma under våran semestervecka. Jag hade kläder som var 16 år gamla, men som jag fortfarande använde. Jag har lite svårt för att slänga om det inte är något fel på plaggen. Men nu behövde jag verkligen lite nytt.
Vi började med Elgiganten i knalleland där Rolf hade lite ärende. Sen tog vi en räkmacka och kaffe innan vi delade på oss. Rolf gick till Clas Ohlson och jag shoppade loss på Cubus och HM. På Cubus hade jag tur, då det var 30 procent på alla ordinarie plagg inom ett visst klockslag. Jag gick med över 400 kronor i vinst. På HM blev det lite nytt smink och bh, som jag verkligen behövde.

Sen åkte vi tillbaka till stan, och pausade på ett ställe som heter Grill och Gryta. Jag har aldrig sett det förr så det måste vara nytt. Det var väldigt mysigt därinne. Vi beställde in var sin liten öl där.
Kocken grillade bakom glas så man kunde följa matlagningen. Fräckt!
Ramarna på väggen var häftiga tycker jag. I ena ramen hänger ett par slitna skor.

Efter denna trevliga stund gav vi oss ut igen. Fast nu hade vi sån tur att regnet hade slutat. Vi gick in i en massa nya affärer.
Jag hittade en jättefin vinterkappa. Min gamla hade blivit så ful.
Händerna fulla av kassar.
I Borås händer det mycket nuförtiden. Dom bygger och grejar lite överallt.
Nu håller dom på med kanaler som det ska rinna vatten i. Det blir nog jättefint när det är färdigt.
I gamla Åhlénshuset byggs det om för fullt. Högst upp byggs det lägenheter. Och därnere ska det bli fönsterrutor ut mot Viskan och parken. I huset ska det bli både affärer, café och restauranger. Det ska verkligen bli kul att se hur det blir när allt är klart.

Efter att ha gått runt och handlat en hel dag blev vi hungriga. Vi har en arbetskamrat som rekommenderade restaurangen Renässans. Dom ska visst ha god mat.
Jättemysigt ställe. Man kan förstå att dom heter Renässans. Och maten var verkligen god. Rolf åt wienerschnitzel och jag tog fläskfilé med stuvade kantareller.

Sen räckte det för idag tyckte vi, och tog bussen hem. Vi var hemma frampå kvällen så det blev verkligen en heldag.
Rolf köpte skor och utebelysning.
Och detta var vad jag köpte:
Konstigt att vi tjejer för det mesta köper mer i klädväg än männen. Kanske inte så konstigt att postorderkataloger har massor av damkläder medan männen bara får några ynka sidor i slutet av katalogen.
Jag kände mig i alla fall nöjd, och blev belåten med nya kappan och halsduken till.

Tjenixen på er!  • Comments(3)//texasblogg.texasplace.se/#post569