TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Morotsskörd och lite lek med kameran.

BlandatPosted by Ingela Olausson Wed, September 21, 2016 19:09:25
Idag skördade jag mina sista morötter. Jag hade sått en andra omgång för att kunna skörda och frysa ner till höst och vinter.
Jag skivade och delade dem i lagom bitar. Sen kokade jag dem lätt i lite saltat vatten. Det blev fyra omgångar med ca. fyra portioner i varje omgång. Alltid gott med lite egenodlat.

I lördags efter vårat restaurangbesök, så var det fortfarande så underbart och soligt väder så vi tog var sin kaffe och avec på våran altan.
Nu står ju solen väldigt lågt så här sent på året så skuggor och ljus blir ju lite annorlunda. När vi satt där och njöt av både sol, småfåglar och surrande bin så upptäckte vi att våra glas gav riktigt häftiga skuggor. Det blev riktiga mönster.
Skuggorna var fräcka även utan dryck i. Faktiskt tyckte jag att dom var så häftiga så en bild fick bli bakgrundsbild på den stora datorn. Det blev ännu snyggare i större format.

Häromdan fick vi se en jättestor geting. Jag har aldrig sett en så stor nån gång. Men när vi sökte på nätet så fick vi veta att det var en bålgeting.
Dom har ett mycket farligare gift än andra getingar, men däremot går dom väldigt sällan till attack mot människor. Dom är väldigt fredliga om dom inte blir hotade eller retade.

Sådär, det blev lite om allt möjligt i det här inlägget.
God kväll på er därhemma!


  • Comments(1)//texasblogg.texasplace.se/#post565