TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Farligt med trådlöst.

Träning och HälsaPosted by Ingela Olausson Mon, September 12, 2016 09:53:47

Det där med att allting blir mer och mer trådlöst i samhället skapar stora problem. Utbyggnaden av 3g är bara ett litet steg i en mycket snabb utveckling. Regeringen bryr sig mycket lite om miljöhänsyn och människors hälsa. Det är industrins och operatörernas krav på kortsiktig vinst som gäller här.

Det är hundratusentals svenskar som i större eller mindre utsträckning fått fysiska problem av den nya tekniken och elektromagnetisk strålning.

Allra värst är det för barnen. Dom borde inte använda mobilen så mycket som dom gör. Det finns ju faktiskt en avstängningsknapp. Många barn nuförtiden har sömnproblem och äter sömnmedicin, får migrän, hjärtklappning och svårt att koncentrera sig. ADHD är ett annat problem som kan uppkomma av elektromagnetisk strålning. Folk borde ha mobilen avstängd på natten åtminstone.

Vuxna kan få liknande problem. Det som kallas elöverkänslighet. Fast dom kan ju välja att stänga av och ännu hellre använd sladd till dator och andra apparater i hemmet för att undvika exponering. Barn fattar ju oftast inte varför de mår dåligt utan här gäller det för föräldrar och vuxna att sätta gränser.

Anledningen att jag kom in på det här ämnet är att jag lyssnade på ring P1.
Det ringde in ett par personer som berättade sin historia. En pappa berättade att hans son hade fått så stora besvär att han inte kunde arbeta längre. Han kunde inte ens bo kvar i stan på grund av strålning och elöverkänslighet. I början fick han bo i en husvagn i skogen, tills han hittade en stuga på landsbygden långt ifrån alla mobilmaster och liknande. Han kan inte ens ha tv eller el i stugan utan får elda med fotogen. Han kan inte arbeta längre utan får försörjningsstöd och lever under existensminimum.

Sen ringde en kvinna som också hade problem, fast inte lika stora. Hon använder sin mobil ibland, men måste stänga av den när hon inte använder den. Hon klarar heller inte strålningen. Hon rekommenderade att använda sladd istället för trådlöst.

Själv känner jag en kvinna som är elöverkänslig, och varken har tv eller kan ha elektriska lampor i sin lägenhet. Hon använder mest levande ljus.

Detta låter ju som en dyster framtid när man tänker på att det är så många som har problem. Jag har aldrig tänkt på det här som farligt, utan mest att jag tycker det är så osocialt med människor som blickar ner i sina mobiler istället för att titta på och tala med varandra. Men jag får också problem när jag talar länge i mobil. Mitt öra blir alldeles överhettat. Det känns väldigt obehagligt, så jag föredrar att prata i hemtelefonen när jag ska ha ett lite längre samtal.
För mig räcker det att ta med mobilen när jag åker bort, och vill någon mig något så varsågod och ring hemtelefonen. Är jag inte hemma så ringer jag upp direkt när jag kommer hem. Förresten så är jag ju hemma för det mesta.

Den som tycker att detta var intressant kan läsa mer på Vågbrytaren.


Mors från mig!

  • Comments(3)//texasblogg.texasplace.se/#post560