TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Lite nytt i sommar.

BlandatPosted by Ingela Olausson Sun, August 21, 2016 17:54:14
Alltid händer det nåt i trädgården varje sommar. Det blir alltid något nytt projekt varje år. I år målade vi staketet runt hela huset. Det skulle vi gjort förra sommaren egentligen men det blev aldrig av.
Sen investerade vi i en del nya prylar. Parasollet gick sönder på självaste midsommarafton så vi köpte ett nytt.
Detta var större än vårat gamla, så det skyddar bra mot solen. men tyvärr har vi bara fått användning för det två gånger än så länge.
När vi var på Lockryds sommarmöbler för att köpa parasollen, så fick vi se jättesnygga trädgårdsmöbler. Det ena leder till det andra. så vi åkte tillbaka i början på semestern och köpte dem.
Vi blev jättenöjda! Dom gamla plastmöblerna var 16 år gamla så det var nästan dags för nya. Vi valde vinröda dynor eftersom markisen är vinröd. Möblerna kommer från Hillerstorp, och känns riktigt gedigna.
Grillen är helt nymålad. Jag har målat dit texten för den gamla blev ju övermålad. Vi köpte grillen 2005, så det står anno 2005 på som minne.
Sen köpte vi röken, som vi också blev nöjda med. Det godaste vi rökt hittills var färsk makrill.
Den nya avlastningsbänken byggde Rolf på semestern, med rejäla hyllor. Ibland när vi grillar steker eller kokar jag potatis på en kokplatta på bänken. Vi har verkligen haft mycket nytta av den i sommar. Det är kul att laga all mat utomhus när vädret tillåter förstås.
När vi skulle måla trappan upptäckte Rolf att den hade ruttnat upp, så han byggde en ny. Vilken tur att det upptäcktes i tid, annars kanske nån hade druttat igenom.
När han ändå var i farten byggde han en ny blomlåda till trädgården. det är återanvända tryckta brädor av vårat gamla trallgolv. Lådan ser riktigt gammal ut, precis så som jag gillar.
Denna helgen pratade jag om att jag vill ha en hylla på framsidans altan för att ha prylar på. Då byggde Rolf en nygammal hylla av samma gamla trallvirke. Han har spikat dit kopparspik på framsidan som dekoration.

Vilken tur att jag har en händig man som älskar att snickra och komma på nya idéer. Jag är lyckligt lottad jag. Och vilken tur att vi har precis samma intressen.

God kväll på er!


  • Comments(0)//texasblogg.texasplace.se/#post554