TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Dammstädning och grönsakssådder

TrädgårdPosted by Ingela Olausson Mon, May 02, 2016 20:02:25
Just nu är det 100 procent trädgård här hemma. Äntligen blev det varmt nog för att kunna så grönsaker och sätta potatis. Var lite tvivelaktig i förra veckan när det bara var ca fyra grader hela dagen. Men som i ett trollslag blev det helt plötsligt varmt och gott. Ännu bättre ska det tydligen bli den kommande helgen.

Rolf gjorde ett jättejobb i lördags med att städa dammen. Alla vattenväxter fick näringskottar och blev lite ansade, eftersom rötterna börjat växa ur korgarna.
Här kommer hans bror och tittar på en stund. Det är roligt med alla grodor som kommer fram ur dammen. Både stora och små.
Själv sådde jag en massa olika grönsaker. Bland annat portlak som innehåller både omega 3 och E-vitamin. Det är en liten bladgrönsak som passar både på smörgås och i sallad.
Satte även potatis av den tidiga sorten rocket.
Sen var det på med fiberduk över alltihop.
Mina andra sådder växer som bara den. Fast de större bladväxterna köpte jag i fredags. Det är tre olika sorters het chili. Jag brukar torka och lägga i glasburk så har man hela vintern sen. Jag älskar chili i maten.

Efter en hel dags grejande så var vi värda en middag på restaurang. Det blev Kinarestaurangen här i Svenljunga. Det finns ju inte så mycket att välja på. Fast dom lagar verkligen jättegod mat.
Efter detta tog vi en öl på Björn Bagares källare. Dom stänger ju klockan åtta på lördagar så det blev ju inte så sent precis.
När vi kom så öppnade ägaren upp sitt inre rum. För han antog att Rolf ville sitta under sin släkting Urbanus som syns här på tavlan. Även han av Romskt ursprung som jag har skrivit om här i bloggen innan. Urbanus var ett gammalt känt original här i Svenljunga runt 50 och 60-talen.

Anders som ägaren heter visade också upp ett gammalt fotbollsspel som har följt med restaurangen i alla år. Han har tagit över efter sina föräldrar, och dom i sin tur tog över efter Anders farföräldrar, så det är ett gammalt gediget ställe. Jag tycker att det är spännande och intressant med allt gammalt.
Ha en bra kväll!
  • Comments(4)//texasblogg.texasplace.se/#post534