TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Otur och tråkigheter!

BlandatPosted by Ingela Olausson Thu, November 21, 2013 13:43:04
Lite tråkigt just nu. Vi har inte haft något internet på ett tag eftersom vi just rensat ut i vårat datarum och flyttat datorn till övervåningen. Telefonsladden räckte inte så vi fick beställa en först. Men nu är det inkloppat och klart.
Det gamla datarummet som såg ut såhär är helt utrensat nu. Detta ska bli den nya matvrån i det nya köket. Väggen ska såklart bort först. Det var ett himla jobb att rensa ut allt. Så mycket skit man sparar, och gamla papper som är utgångna sen flera år tillbaka. Det behövdes helt klart en utrensning. Fortfarande finns det en del kvar som ligger på golvet, som vi inte riktigt vet var vi ska göra av. Fotoalbum och såntdär som vi inte har plats till. Får väl stuva undan dom nånstans tills vi kommer på nåt.

Inte nog med det, jag har haft en himla otur på sista tiden. Förra tisdan fick jag en stor järnrulle i ansiktet. Jag jobbar med tunga saker och den var trög att få ur sin hållare. När jag hade försökt bra länge, så kom den helt plötsligt lätt som en plätt, men jag gjorde ett ryck och den landade rätt på näsan. Jag började blöda och fick ett sår. Dessutom blev näsan blå.
Otur nummer två hände också på jobbet dagen efter. Då limmade jag dörrar ihop med en kille. Det låg tio stycken på varann som vi skulle ha in i pressen och sen ut när de var färdiglimmade. De ville ta emot i pressens tak så det var fruktansvärt tungt. Man fick ta i med hela kroppen, och svetten rann kan jag lova. Vi har varsin träregel med en järnstopp fastskruvad på som vi använder för att dra ut dem, men den här gången tappade den taget om dörrarna. Jag tog i det värsta jag kunde och när den släppte for jag baklänges och slog i ryggen på alla dörrar som stod bakom mig. Ändå var det tur att dom stod där och stoppade upp fallet, annars hade det nog blivit värre.
Sen har vi otur nummer tre, som egentligen är en liten bagatell. När jag skulle byta knivblad i min mattskärarkniv och nästan var klar så slant jag och fick spetsen rätt i handen så blodet bara rann. Det hände i fredags. Vad händer härnäst?
Jo, det kan jag berätta för det är inte slut än. I tisdags denna veckan när vi nästan skulle sluta för dan stod jag och klippte glaslister till fönster i dörrar. Klockan var 16:30 och det var skönt att dagen nästan var slut. Då for det in en himla flis rätt in genom handen och upp i pekfingret. Fy vad det gjorde ont. Dessutom syntes inte en tillstymmelse till flis. Den var helt borta. Den hade gått in så långt i fingret att den inte syntes. Jag blev helt handikappad efter detta och kunde inte använda högerhanden. På förmiddan igår var jag på vårdcentralen men dom kunde inte heller se nån flis. Dom ville gräva ur den ur fingret och ge bedövning, men det skulle ändå göra väldigt ont sa läkaren. Jag klarar inte sånt utan att svimma, så jag frågade om den inte kommer ut av sig själv. Men det visste dom inte. Jag berättade att flisar alltid brukar komma ut av sig själva med tiden, när det börjar vara sig. Det har alltid hänt mig genom de 15 år jag arbetat med trä. Det vet du nog bättre än vi sa både läkare och sjuksköterska.
För säkerhets skull ringde jag sjukvårdsupplysningen när jag kom hem. Han konstaterade det jag trodde, men sa att jag skulle hålla koll så det inte blev någon blodförgiftning. Så nu avvaktar jag. Är hemma denna veckan och ser hur det utvecklar sig. Har lärt mig att använda dom andra fingrarna när jag ska göra något. Så jag hankar mig fram. Det är bara bh:n jag inte klarar av att ta av mig själv.

Mitt i allt det tråkiga ska vi till något annat som också är väldigt tråkigt. Blötsnö!
Detta mötte mig i trädgården idag. Mörkt, blött och grått. Igår var det ju så frostigt och fint. Nu längtar jag efter sol, gnistrande snö och några minusgrader så man kan ta uppfriskande härliga vinterpromenader.
Hoppas nästa inlägg här blir lite positivare.


  • Comments(3)//texasblogg.texasplace.se/#post415