TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Kniiip

Träning och HälsaPosted by Ingela Olausson Thu, November 10, 2011 20:15:11

Ja, det var tider det!!!

Vem minns väl inte Susanne Lanefelt och hennes kniiip i tv-rutan.

Själv hade jag ett kasettband med tillhörande träningshäfte med susannes övningar. Det var jobbigt minsann, då på 80-talet när det begav sig. Undrar hur många av Sveriges befolkning som jympade efter henne i rutan.

En otroligt vältränad människa. Hon var 37 och tvåbarnsmor när hon blev kändis. Hon håller igång och tränar lika mycket än idag. Något att ta efter kanske?

Själv kör jag mina tre pass i veckan ungefär. Har haft stora problem med mina fötter så jag har fått ändra pass. Jag är utsliten under höger framfot så det smärtar väldigt vid studs, hopp och jogging. Har inte kunnat springa detta året tyvärr. Jag som tycker att det är så himla kul.

Skivstång/konditions-passet funkar inte heller. Det är också jättekul. Jag gillar mest dom allra jobbigaste och konditionskrävande passen. Lättjympa är inget för mig.

Jag var sjukskriven ett tag och mådde jättedåligt psykiskt när jag inte fick träna. Gick upp i vikt gjorde jag direkt också. Men nu har jag hittat nya träningsformer som funkar för att upprätthålla konditionen, och vikten är tillbaka på sin vanliga nivå.

Jag går på skivstång på F & S en dag i veckan utan kondition, och spinning en dag i veckan. Och det är ytterst konditionskrävande kan jag lova. Man känner sig som en dränkt katt efteråt. Tack vare spinningen är konditionen riktigt, riktigt bra.

Sen kör jag då ett eget skivstångspass hemma en dag i veckan också. Då kör jag på ganska hårt. Jag är bra på att pressa mig till den yttersta gränsen. Det får inte vara lätt. Då är det inte kul. Ibland byter jag ut något pass mot cirkelfys också. Det är styrketräning på olika stationer. När musiken slutar går man vidare till nästa station. Jobbigt och jättekul.

Även om man får skador så går det alltid att hitta någon träningsform som passar en. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara utan. På friskis & svettis hemsida står det om de olika passen som de har att erbjuda.

  • Comments(1)//texasblogg.texasplace.se/#post223