TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

Lycka

TräningPosted by Ingela Olausson Wed, October 13, 2010 19:55:53

Lycka är att träna! Nu är det vetenskapligt bevisat. Den som tränar regelbundet är lyckligare än andra.

Fysisk träning ger positiva effekter på humöret, och de flesta människor är på bäst humör när de tränar. Det ger lika positiva effekter som att umgås med vänner.

Forskning visar att träning kan ha lika stor effekt för deprimerade personer som läkemedel. Dessutom ökar det självförtroendet, för man känner att man har kontroll över sin hälsa och kropp. Det är faktiskt bättre för hälsan att vara överviktig och träna än om man är smal och otränad.

Lyckan kommer sig av att endorfiner utsöndras vid träning, och det är ett effektivt sätt att få bort negativa tankar att träna.

Jag håller fullständigt med. Men det gäller ju att vara regelbunden. Den bästa träningen är den som blir av. Själv har jag varit på uruselt humör (bråk med tonårsdottern), men efter joggingrundan eller träningspasset så är ilskan som bortblåst. Ju mer svettigt och krävande ett pass är, desto bättre mår man efteråt.

Jag skulle aldrig vilja vara utan motion. Jag brukar träna tre gånger i veckan, och det mår jag jättebra av. Två gånger på F&S, och en gång kör jag skivstång ca 40 min. hemma och sen en joggingrunda på det.

Fast just idag hoppade jag över träningen hemma och tog en promenad i rask takt på en timme istället. Det var ju så härligt höstväder ute, så man får passa på att vara ute då. Att promenera är ju också träning. Och förresten går vi till både affären och hit och dit flera gånger i veckan eftersom vi inte har bil. Det blir ju lite vardagsmotion.

smiley

  • Comments(0)//texasblogg.texasplace.se/#post11