TEXASBLOGGEN

TEXASBLOGGEN

texasblogg

Här kommert jag att skriva om träning, hälsa, mat, trädgård och diverse.

De dagar jag hinner förstås.

Gillar inte utseendefixering och dyligt. Föredrar naturliga människor. Även om det är kul att klä upp sig ibland.

Hemsidan

LCHF

Träning och HälsaPosted by Ingela Olausson Sat, March 05, 2011 11:58:15

Jag måste säga att på bara två veckor med LCHF-kost har jag gått ner 2 kilo. Då har jag ändå bara ätit lite striktare i en vecka. Första veckan blev det lite si och så. Efter den här sista veckan med hårdare kosthållning så måste jag säga att man inte får så mycket gaser i magen längre. Inte för att jag har haft några speciella problem med det förut heller, men det märks ändå skillnad.

Jag har inte varit ute efter att gå ner i vikt, utan detta är helt och hållet för hälsans skull. Men nåt kilo gör ju inget eftersom jag alltid har varit lite rund om magen. Det lustiga är att man får äta sig jättemätt och belåten. Man står sig till och med längre än när man ätit bröd, potatis, ris m.m.

Jag har ätit goda gräddsåser, fisk, kött, ägg, bacon m.m. Bara bytt ut potatis, ris, pasta mot grönsaker som blomkål, brysselkål. broccoli m.m. Blomkål är väldigt mättande. Man äter ju otroligt mycket mer grönsaker nu än i vanliga fall. Det har inte alls varit jobbigt bara man använder sin fantasi.

Jag började få såna där värmeattacker som man får när man börjar komma i klimakteriet. De kom ca en gång i halvtimmen ibland. Men efter denna kosthållningen har de upphört helt och hållet. Frågan är bara om det beror på kosten eller inte. Jag tänker absolut inte börja med något östrogen i varje fall. Lite svettningar är inte så farligt, jag svettas ju flera gånger i veckan när jag tränar så jag är van. Och på träning så rinner det ju om en, så det andra är ju bara en bagatell i jämförelse.

Humöret är också toppen. Jag blev så rädd att man skulle bli argsint av sig, men icke. Då var det värre med pms-humör. Det hände en lite rolig grej för något år sen när Lina skulle åka hem från folkhögskolan. Då var vi ganska mycket som hund och katt, som det kan bli mellan mor och dotter. Jag fick reda på av Rolfs svärson som har facebook, att Lina hade skrivit tidigare under veckan: "Nu ska pms-ungen hem till klimakterie-kärringen. Jag kunde inte annat än skratta. Gissa om hon blev förvånad när jag sa det till henne när hon kom hem. (Jag har själv inte facebook, och vill inte ha).

Det ska bli intressant att se om den här kosthållningen ger några mer positiva effekter. Då får jag återkomma med det i så fall. Jag äter fortfarande två skivor fullkornsbröd om dagen utan tillsatser och socker. Så jag är ju inte stenhård. Och lite fusk blir det till helgen, fast bara lite.

smiley

  • Comments(1)//texasblogg.texasplace.se/#post106