TEXASBLOGGEN

Blommande träd och fönsterbyte.Blandat

Posted by Ingela Olausson Sun, May 20, 2018 18:53:07

Nu har jag inte hunnit blogga på ett tag igen, men får väl skylla på det fina vädret. Jag är inte inomhus nuförtiden, utan lever trädgårdsliv. Vi till och med lagar maten utomhus. Vi köpte en laptop med den tanken att jag skulle kunna sitta ute i trädgården och blogga, men se det gick inte alls. Det bara speglar sig i skärmen även om man sitter i skuggan, så jag kunde inte se vad jag skriver.

I onsdags följde jag med Rolf till Borås lasarett. Alla 65-åringar blir kallade på ultraljud för att kolla kroppspulsådern. Vädret var ju fantastiskt så vi åkte till stan på morgonen fastän sjukhusbesöket inte var förrän på eftermiddagen. Vi hann med både glass och pizza. Vi besökte även Annelundparken. På vägen dit fotade vi den berömda Pinocchio.
Blog imageBlog imageSen blev det ett besök i stadsparken, där träden blommade fantastiskt.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imagePå eftermiddan tog vi en promenad till lasarettet. Ganska jobbigt eftersom det var 28 grader varmt. Undersökningen tog fem minuter, och allt såg normalt ut som tur var.

Rolf har haft fullt upp den senaste veckan. Han har bytt till ny altandörr och nytt fönster. Det blev en enorm skillnad mot hur det såg ut före. De gamla var från 1964. Vi blev jättenöjda, och det var ett riktigt lyft.
Blog imageBlog imageVi får väl se när jag hinner med bloggen nästa gång.
God kväll!


Odling och vårlökarTrädgård

Posted by Ingela Olausson Tue, May 01, 2018 15:07:12

Just nu är det färgsprakande i våran trädgård. Jag sätter nya narcisser och andra lökar varje vår, så nu börjar det likna något. Någon enstaka påsklilja här och där är jag inte mycket för. Det ska vara i stora sjok om det ska bli någon effekt.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageSnart slår tulpanerna ut också. Då blir det ännu mer effektfullt.
Blog imageI dammen blommar kabbelekan så gul och grann.
Blog imageUnder veckan som gått räddade Rolf en stackars domherre som flugit mot ett fönster. Det är inte första gången han räddar fåglar.
Annars har helgen mest betytt trädgårdsarbete. Vi har satt potatis och sått en massa grönsaker. Blomsterfröna har också åkt ner i jorden och kogödseln är på plats. Så nu luktar det vår här i vår trädgård!

Blog imageI full färd med att sätta potatis. Den här helgen har jag känt mig lite som en bonde i storstövlar och arbetskläder.

Trädgård för hela slanten!Trädgård

Posted by Ingela Olausson Sun, April 22, 2018 18:49:02

Jag älskar verkligen min trädgård. Just nu är det mycket som ska hinnas med, så varje ledig stund går åt till trädgården. Men det är riktigt kul tycker jag. Vi har bara 600 kvadrat, så den är inte så stor, men med många rabatter att sköta.
Blog imageRolf var uppe och kollade skorstenen häromdan. Han passade på att ta ett flygfoto av en del av trädgården. Man ser solaltanen och lite av dammområdet.
Han är ju en glad pensionär nu så han passar på att pyssla lite i trädgården under dagarna.
Blog imageHär har han byggt ett bihotell av en lecasten. Man ska ju värna om bina, och det gör vi. Har mycket blommor från tidig vår till sen höst. Vi har mycket djurliv i våran trädgård. Fåglar, insekter, paddor, grodor och fiskar. Vi hade till och med en häger här i höstas som jag skrämde iväg. Den tänkte nog få sig ett skrovmål från dammen.
Blog imagePumpen och vattenfallet är igång igen efter den långa vintern. Rolf har gödslat med näringskottar i alla dammväxter.
Igår ägnade vi hela dagen åt att få ur hela komposten i alla rabatter. Vi har alltid en vilande och en vi fyller på. Det blir perfekt jord av växtrester, potatiskal, kaffesump och andra växtdelar.

Här några kort på fiskarna. Vi har fem guldidar och fem guldfiskar. Dom är stora som braxar.

Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageVi har som sagt mycket djurliv i trädgården. För några veckor sen flyttade ett talgoxpar in i våran ena holk och ett blåmespar flyttade in i den andra. Men se det gillade inte talgoxen. Han flög in i blåmesholken och puttade ut allt bomaterial som blåmesen släpat dit. Sen flyttade talgoxen in själv. Fy vilken elaking.

Igår när vi tog en fikapaus vid dammen så fick vi besök av en bofinksunge. Den var så fruktansvärt intresserad av vattenfallet. Den kom tillbaka flera gånger och bara satt och tittade.
Blog imageBlog imageJa, såhär lever jag mitt liv just nu. Trädgård för hela slanten alltså. Och det är minsann inte fy skam!

Äntligen vår!Blandat

Posted by Ingela Olausson Sun, April 08, 2018 17:45:28

Ååå, vilken underbar helg det har varit. Allt har gått i vårens tecken. Idag har det till och med varit 17 grader här. Inte illa alls!
Vi började helgen med att äta lite tapas på den inglasade altanen. Har solen legat på så håller sig värmen långt in på kvällen.
Blog imageVårat fredagsmys.

På lördagen var vi uppe med tuppen. Gick upp klockan åtta närmare bestämt. Det var städdag för hela slanten. Ut med alla mattor, tvättmaskinen gick för högvarv. Jag tvättade av torkvindan, så man äntligen kunde hänga ut tvätten i vårsolen.
Allt gick smidigt och fort. Vi satt till och med i solen ett par timmar på eftermiddagen när städningen var klar.
Blog imageMina frösådder växer så det knakar. Några tomatplantor och resten sommarblommor.
Blog imageBlog imageKrokusen blommar för fullt. Det dröjer inte länge förren alla påskliljor blommar heller. Jag planterar nya varje år, så hela trädgården är full av olika påskliljor och andra lökväxter.
Blog imageIdag var det premiär för första fikan ute.
Nu hoppas jag verkligen att det blir lika fint nästa helg, så att man kanske kan grilla.
Hoppas, hoppas!


Nu är det påskpyntatHantverk, pyssel och inredning

Posted by Ingela Olausson Fri, March 30, 2018 12:12:12

Äntligen lite påskledigt. Så jag har längtat! Men lite mer vår hade inte varit så dumt. Snön ligger djup i hela trädgården och påskliljorna åker ut på förmiddan och in på kvällen. Lite för mycket minus på natten tror jag.
Fast klaga ska man ju absolut inte! Det är ju faktiskt strålande sol utanför fönstret, och när bloggandet är klart ska vi ut och beskära våra två äppelträd. Det blev aldrig av i höstas, så nu är det ett måste.

Både jag och Rolf har påskpysslat och pyntat lite här hemma. Det är lite kul för det är en föraning om våren med alla glada färger.
Påskris har vi också fixat i skogen här bredvid. Fjädrarna andvänder jag år efter år. Köper aldrig nya, och det ska man ju inte heller efter att man hörde att fjädrar rycks loss från levande fjäderfä. Fy, vad människor kan vara hemska mot djur.

Här är i alla fall lite av mitt påskpynt:
Blog imageBlog imageLådan har Rolf snickrat ihop. Vi bottnade med prydnadsgräset från trädgården med mjuka vippor på. Sen gjorde vi en liten minikrans med grenar från en björk. Lade i vaktelägg, en höna, en tupp och ett par fjädrar. Sist men inte minst ett tygband med påskägg på.
Blog imageKvasten i bakgrunden hade jag till Blåkulla igår.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageGlad påsk önskar jag alla bloggare, vänner och bekanta!
smiley

Vinylmässa i BoråsBlandat

Posted by Ingela Olausson Sun, March 25, 2018 13:22:49

Nu var det dags för en Boråsresa igen. En kille som heter Anders har en skivaffär lite utanför Borås. Det är mest begagnade vinylskivor och singlar i bra kvalitet. Det går så bra att han lever på detta. Det har verkligen blivit ett uppsving för vinyl igen.
Vi började med att fika på det trevliga caféet Devine.
Blog imageDet blev en god bakelse och presskaffe.
Sen bar det av till miniskivmässan som låg i en gammal källarlokal på kungsleden. Den butiken har bara öppet en gång i månaden och innehåller fyra rum med skivor.
Det var en massa män och så jag. Det kom folk hela tiden, så det är verkligen poppis. Jag tycker ju själv att det är kul. Såg en del intressant som jag ska köpa nästa gång.
Rolf gjorde allt lite fynd.
Blog imageRiktiga rariteter.
Våra grannar blev så intresserade att de tog med sig Rolf idag och åkte dit. Får se vad han hittat för spännande när han kommer hem.

Vi gjorde en massa ärenden efter mässan. Jag köpte påskpynt och skor. Sen avslutade vi med buffé på Chinatown.
Blog image
Vi skulle ta bussen hem sen, men hade typ två timmars väntetid, så då slank vi in på Bishop Arms och tog var sin öl. När vi satt där i godan ro så gick brandlarmet. Tjejen som jobbar där kommer springande och säger att " Det är kockjäveln som utlöst larmet ". Det ryker i hela köket. Hon kan inte stänga av det så allihop måste gå ut i kylan. Vi fick inte ens med oss ytterkläderna, så hon slänger till oss två filtar. Vi är väl ett tiotal personer som står där utanför när larmet tjuter, och alla som går förbi tittar undrande på oss. Efter cirka en kvart lyckas hon äntligen få tyst på det och vi får gå in igen. Tänk vad man kan råka ut för en vanlig dag i Borås.
Hemma igen packar vi upp våra fynd. Jag ska påskpynta fint i våran ingång på framsidan. Gillar att pyssla och pynta.
Blog image


En kul radiolyssnare och en frukostdrink.Mat

Posted by Ingela Olausson Sat, March 10, 2018 13:53:13

Jag brukar alltid lyssna på ring p1 på vardagar när jag jobbar. Folk ringer in och vädrar sina åsikter om allt möjligt. Ibland är det roligt och ibland blir man själv lite arg på folks idiotiska åsikter.
Igår när jag lyssnade så var Alexandra Pascalidou programledare. Det ringde in en man från Göteborg med världens göteborgsdialekt. Man blev full i skratt bara man hörde honom. Han var arg på alla nykterister, veganer och ickerökare bland annat. Även var han arg på såna som tyckte att man inte skulle åka bil. Det var bara det att dialekten gjorde att man mest tänkte på hur han pratade istället för vad han tyckte. Han sa bland annat (tänk nu på dialekten) "Dom där jävla veganerna, nykteristerna och fan å hans mormor". Dessutom kallade han Alexandra för hjärtat med jämna mellanrum.
Alexandra hade väldigt svårt att hålla sig för skratt. Hon satt och fnissade och försökte hålla igen så gott hon kunde. Det tog en bra stund innan hon hade samlat sig så pass att hon kunde tala med mannen.
Det här gjorde min dag kan jag säga. Jag var på gott humör hela dagen sen. Blev full i skratt bara jag tänkte på det.

Nu över till ett annat ämne. För ett tag sen köpte jag en mixer. Har aldrig ägt en sån i hela mitt liv, men i många recept så krävs ju en mixer nuförtiden. Så därför införskaffade jag en.
Men nu när jag väl har den så vet jag inte riktigt vad jag ska ha den till. Jag har finrivit lite rotfrukter och lök till soppa. Det är allt.
Men nu fick jag för mig att göra en fruktdrink. Jag köpte två bananer, två apelsiner, två äpplen och en citron. Det blir lagom till två personer tänkte jag. En fruktdrink till mig och en till Rolf.
Blog imageDet tog en bra stund av lördagsmorgonen att skala och skära de små frukterna i bitar. Det blev så mycket att jag fick mixa allt i omgångar. Ärligt talat så hade det räckt till en mindre armé. I alla fall en stor tillbringare.
Blog imageGott blev det, men lite för grötit för min smak. Skulle kanske inte haft banan i. Fast jag kom på den goda idén att blanda i apelsinjuice. Då blev det helt perfekt, och mer lättdrucket. Så nu har vi frukostdrink för flera dar framåt.

Hej svejs!


En Boråsdag och frösådder.Trädgård

Posted by Ingela Olausson Sun, March 04, 2018 17:33:05

En riktigt rolig lördag hade vi igår. vi åkte till Borås där vi hade stämt träff med dottern och hennes pojkvän. Vi tog en fika på Devine. Ett jättemysigt café med möbler i rokoko. Ovanför disken hade de rostiga burkar hängande i olika nivåer med lampor i. Jättefräckt. Tänk vad man kan hitta på med lite fantasi.
Vi gick runt på stan i lite olika ärenden. Var bland annat inne i hjärterum och kollade. En jättemysig inredningsaffär med annorlunda och unika prylar. Ganska dyrt visserligen, men ack så fina saker. Där kan man gå omkring länge.
Innan vi skulle åka hem tog vi en god pizza på Granada. Borås godaste pizzor enligt min uppfattning.
Blog imageDottern tog ett kort på mig och Rolf på pizzerian.
Som sagt en riktigt kul dag tillsammans med dottern och hennes trevliga pojkvän. Hoppas vi kan göra om detta någon gång framöver.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Jag sådde ju frö i onsdags, och nu har det redan börjat växa.
Blog imageJust dom här är solgula sommarblommor. Det gick snabbt för dem att gro. Jag har även chili på gång. Sådde dem för flera veckor sen, och hade börjat ge upp hoppet om dem. Men tänk idag, så hade den ena lilla chilin tittat upp ur jorden redan. Skam den som ger sig.
Blog imageDom här hyacinterna köpte jag före jul. På grund av allergi har jag haft dem på altanen. Dom har verkligen hållt länge därute i kylan. Tre månader nu, och dom är som finast just nu.

Jag skrev för ett tag sen att jag inte har tid att blogga nuförtiden. Men nu när jag börjat med mina fröer så har jag fått tillbaka inspirationen. Trädgård och växter är verkligen något jag brinner för, tröttnar aldrig. Det är så roligt, så roligt.

Resten av kvällen ska jag ägna åt en bra film i soffan. Det är standard såhär på söndagskvällen.
God kväll!